Coachingul este arta de a învăța să „înveți să reușești”.
Rolul meu este să îți pot oferi sprijin atunci când ai cea mai mare nevoie de el.

Clientul meu este o persoană care vrea să schimbe ceva în viața ei: o situație neplăcută de viață, circumstanțele în care se găsește, adesea ambele. De aceea, clienții mei nu sunt victimele clasice care se complac în ce le oferă viața. Ei au observat că ceva nu este în regulă în viața lor și au dorința să facă schimbarea necesară. Chiar dacă nu sunt încă în măsură să spună unde se află „problema”, sunt gata să privească cu curaj și deschidere, să analizeze unde trebuie schimbat ceva și apoi, cu sprijinul meu, să acționeze în mod consecvent.

Conversațiile cu mine vor duce la recâștigarea încrederii în propriile abilități și la o nouă recunoaștere a propriilor nevoi.

Te ajut să îți activezi propriile resurse și te ghidez să îți găsești propriile soluții.

Împreună:

  • creăm o viziune clară a ceea ce dorești să realizezi;
  • dezvoltăm un plan de acțiune pentru a ajunge acolo unde vrei să fii în propria viață;
  • eliminăm blocajele și deconstruim mentalități dăunătoare.

Scopul meu de bază în coaching este de a promova conștientizarea, responsabilitatea  și auto-reflecția. Astfel, scopul unui proces de coaching este întotdeauna acela de a-ți îmbunătăți și extinde propria percepție și experiență, și prin ele lărgirea repertoriului de comportamente și acțiuni, cu scopul final de a-ți consolida punctele forte și de a-ți atinge obiectivele. În mod ideal, vei învăța să-ți rezolvi problemele într-o perioadă de timp gestionabilă, să-ți stabilești obiective clare și să ai rezultate eficiente.

Când este util coachingul?

Din când în când, fiecare își atinge limitele personale sau trece prin crize profesionale sau private care duc la blocaje interioare, la pierderea motivației, la sentimente de neîncredere, nemulțumire și neputință, precum și la afectarea performanțelor profesionale.

Rolul unui coach este de a te ajuta să găsești răspunsuri. Acest lucru se face printr-o serie de tehnici de conversație, inclusiv prin întrebări, ascultare activă, observare și reflecție. Faptul că ai la dispoziție o persoană imparțială, care nu te judecă  și  care îți oferă o atenție concentrată, îți poate oferi spațiul necesar pentru a înțelege cum să mergi mai departe.

Conform ICC (International Coaching Community) coachingul este un parteneriat între coach și client. Coachul îl ajută pe client să își atingă cele mai bune performanțe personale și să producă rezultatele pe care și le dorește în viața personală și profesională. Procesul de coaching are loc prin conversație și poate avea loc față în față, la telefon sau online. Nu este necesar ca un coach să fie expert în domeniul de activitate al clientului.

[instagram-feed]
error: Content is protected !!