Ce mă bucură cel mai mult din punct de vedere profesional este să văd cum clienții mei, oamenii cu care lucrez, ajung să se simtă bine cu ei înșiși și alegerile lor, și se bucură din toată inima de realizările, familiile și viața lor.

Carmen Lucia Grad

Ca medic (radiolog diagnostician și intervenționist) am lucrat într-un mediu foarte stresant, și am putut să văd atât la mine, cât și la majoritatea colegilor mei, efectele expunerii zilnice la stres și urmările dezechilibrului cronic între muncă și viață personală.

Munca mea nu se oprește la prevenirea burnoutului, ci duc totul un pas mai departe. Folosind cele mai noi descoperiri din neuroștiință cât și tehnici de Training Mental și Self-Management Training, scopul meu este să-mi echipez clienții cu instrumente eficiente care să-i ajute să își construiască o viață echilibrată și sănătoasă, cu efecte pozitive pe termen lung, care să le permită să atingă nivelul dorit de performanță fără a-și pune în pericol sănătatea fizică și mentală.

O calitate puternică și constantă care m-a însoțit întotdeauna, chiar și în cele mai dificile momente ale vieții mele, este empatia. Empatia și dorința de a ști ce se întâmplă cu cei din jurul meu, dacă sunt și dacă le este bine. Dar empatia poate avea și aspecte negative, dacă nu știi cum să lucrezi cu ea. O empatie needucată te poate secătui de energie și resurse până la punctul în care nu mai ești capabil să ajuți alți oameni sau chiar pe tine însăți / însuți. A trebuit să trec de două ori prin Burnout pentru a învăța în cele din urmă să am grijă de mine și de această calitate a mea. Și pentru că trainingul mental m-a ajutat enorm, am decis să învăț eu însămi această profesie (la Viena, cu neurobiologul M. Täuber), astfel încât să pot ajuta oamenii mai eficient și mai eficace, păstrând în același timp limite sănătoase pentru mine. Am ieșit din această experiență mai puternică și totodată mai hotărâtă ca niciodată să îmi folosesc talentul pentru a face bine și pentru a îndruma oamenii spre o viață mai sănătoasă și mai împlinită. Fie că este vorba de stres, Burnout, blocaje, dificultatea de a lua o decizie, nevoia de a avea mai multă încredere în sine, frică de examene sau de vorbit în public, o relație nesănătoasă cu propriile emoții sau, dimpotrivă, dorința de a performa în domeniul ales, de a avea o capacitate mai mare de concentrare și atenție focalizată, de a-ți activa resursele sau de a fi mai disciplinat(ă), aștept cu nerăbdare să iei legătura cu mine și apoi, împreună, să găsim cea mai bună soluție pentru situația ta.


Calificări și cursuri

 • Medic specialist radiolog (Jena, Thüringen, Germania, 2014)
 • Burnout Prevention Trainer (ATi-Ansorge Training international, Viena, Austria, 2020)
 • Certified Mental Trainer (Institut für mentale Erfolgsstrategien, Viena, Austria, 2021, cu neurobiologul Dr. M. Täuber)
 • Curs “Mental Strength: mastering Anxiety, Risk and Stress” (IfMES, Viena, Austria, 2020)
 • Curs Masterclass “The Science of Better Sleep” (2021, cu Matthew Walker)
 • Curs “Inner Engineering” (ISHA Europe, 2021)
 • Curs ZRM® (Institute of Selfmanagement and Motivation, Zürich, Elveția / Berlin, Germania, 2022, cu psihoterapeuta Dr. Maja Storch)
 • Curs “The Psychology of Emotions. An Introduction to Embodied Cognition” (Institute of Continuing Education, University of Cambridge, 2022, cu Dr. Giulia Mangiaracina)
 • Curs “Vom Problem zum Lösungsansatz” (“From problem to solution”, Heidelberg, Germania / Basel, Elveția, 2022, cu Prof. Dr. Ulrich Clement)
 • Curs “Psyche & Gehirn: Neurowissenschaften für Coaching und Therapie” (“Psyche & Brain: Neuroscience for Coaching and Therapy”, 2022, cu Prof. Dr. Dr. Gerhard Roth)
 • Curs “Systemische Therapie und Beratung” (“Systemic therapy and counseling”, 2022, cu Dr. Stefan Junker)

[instagram-feed]